БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1500 ГРН

Свіжозморожене листя кафір лайма

250 грн
за 100г.
Листя кафірського лайма — це одна з важливих складників багатьох страв тайської, малазійської, камбоджійської кухонь. Рослина це відрізняється від звичного цитруса, який запросто можна побачити в найближчому супермаркеті. На відміну від лайма звичайного, у кафірського їстівними є не плоди, а листя. Тоді як плоди кафіра дуже кислі, жорсткі та сухі, пружні зелені глянсові листя лайма мають виражений аромат, до того ж вони містять чимало корисних речовин, завдяки яким їх використовують не тільки в кулінарії, але й у косметології.

Калорійність листя лайма кафіра невисока — лише 86 Ккал у 100 грамах. Також у листі міститься 16 г грамів вуглеводів і 3.5 г грама білка. Але головна цінність цього продукту — у високому вмісту вітамінів.

Лайм  містить у листі велику кількість вітаміну С, який зміцнює імунітет. Також у ньому є чимало бета-каротину, вітаміну А, а також вітаміни Е, K і PP. За наявності мінеральних речовин лайм також багатий на різноманітні мікроелементи, зокрема калій, селен, фосфор. А ефірна олія, яку чимало міститься в листі лайма, слугує джерелом як ненасичених жирних кислот, так і ненасичених.

В азійській кухні листя лайма використовуються дуже активно. До того ж самі мешканці Південно-Східної Азії визнають їх користь для травлення, омолодження організму та поліпшення стану волосся й нігтів. Також вчені визнають ефективність листя лайма як протизастудного засобу та рекомендують використовувати їх для нормалізації тиску та заспокоєння нервової системи.

Найчастіше листя лайма використовують для рідких страв — супів і прохолодних напоїв. Їх проварюють цілком і потім витягають із бульйону, адже листя має досить виражену жорсткість. Зате під час варіння вони віддають свій фірмовий кислуватий присмак і легкий цитрусовий аромат страві.

Що можна приготувати з листя лайма?

  • Суп том-ям — основа тайської кухні, і купити листя лайма стоїть для його приготування.
  • Пла-пао — риба, запечена з листям лайма та лемонграсом у прісному тісті.
  • Зробіть із листя лайма маринад для птиці або м'яса.
  • Зваріть із ним бульйон для супів у східному стилі.
  • Додайте трохи листя під час варіння овочів або рису на гарнір.
  • Спробуйте заварити чай із додаванням листя лайма.

Ви можете спробувати додавати їх у різноманітні страви, яким бракує легкої кислинки або цитрусового аромату, аж до використання в десертах.

Разом із цим товаром купують: