Паростки бобів мунг – пророщені зерна рослини сімейства Бобові. Відрізняються з інших видів невеликим розміром, і навіть зелені зерна мають овальну форму. Вперше дізналися про цю рослину в Індії. Пророщувати боби можна в домашніх умовах або купити вже готові в магазині.
Паростки бобів мунг є ще кориснішими, ніж звичайні зерна. Має цей продукт антисептичну та сечогінну дію на організм. Іноді ці боби використовували для детоксикації організму. Враховуючи те, що в цих зернах міститься багато клітковини, її радять використовувати при запорах і для очищення організму від шлаків та інших продуктів розпаду. Крім цього в них немає холестерину, а значить, його можна легко включати в меню людям з цукровим діабетом. Також цьому сприяє те що, що зерна зменшують рівень холестерину у крові.
До складу паростків бобів мунг входить багато аскорбінової кислоти, яка допомагає організму протистояти різним інфекційним та вірусним захворюванням, а також вона зміцнює імунітет загалом. Крім цього регулярне вживання цих зерен сприяє покращенню стану судин та роботи серця.
Людям, які стежать за своєю фігурою або хочуть позбутися зайвих кілограмів, варто внести в свій раціон харчування паростки бобів мунг, тому що відносяться вони до низькокалорійних продуктів. Регулярне вживання цих зерен сприяє зниженню рівня холестерину у крові. Оскільки до складу бобів входять грубі волокна, вживання таких паростків покращує роботу травної системи.
Завдяки корисному складу паростки бобів мунги використовують у косметологічних цілях. Наприклад, кашка із зерен допоможе позбутися прищів, дерматиту та ін. У деякі сучасні креми входить екстракт цієї рослини.
Заправлені соусом або ароматним маслом паростки бобів мунг можуть використовуватися як самостійна страва. Крім цього їх додають у різні салати, у тому числі і гарячі. Також паростки можна класти в овочеві суміші та рагу.
Паростки бобів мунг можна піддавати термічній обробці, наприклад, гасити або обсмажувати. Така страва зможе стати чудовим гарніром для м'яса.
Властивості пророщених бобів мунг Користь паростків бобів мунг обумовлена наявністю різних мінеральних речовин та вітамінів. Деякі дослідження показали, що використання цього продукту знижує ризик ракових пухлин. Крім цього рекомендується внести до свого раціону харчування паростки бобів мунг у період менопаузи, оскільки речовини, що містяться в зернах, мають здатність нормалізувати гормональний фон.
Рекомендується їсти цей продукт у період лікування інфекційних та запальних захворювань, наприклад, бронхіту, риніту, ларингіту тощо.
Відмовитися від вживання цих зерен потрібно при недостатній перистальтиці кишечника. Крім цього варто контролювати кількість споживаних бобів, тому що якщо переїсти може виникнути диспепсія або метеоризм.
Для замовлення паростків бобів мунг - перейдіть в каталог. Оформити замовлення та отримати додаткову консультацію можна за телефоном +38 063 660 03 00 або Viber.