БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1500 ГРН

Лонган (Лам Яй) сушений

Лонган (Лам Яй) - плід вічнозеленого лонган-дерева, поширеного в Китаї, Тайвані, В'єтнамі та Індонезії.

Шкірка у лонгана тонка та щільна, але насправді вона дуже легко зчищається. Колір лонгану варіюється від коричневого до жовтувато-червоного, м'якоть фрукта напівпрозора, біла або рожева. Соковита м'якоть лонган має солодкий, соковитий, дуже ароматний смак, з виразним присмаком мускусу. На смак лонган нагадує лічі і взагалі, ці два фрукти дуже схожі. Як і китайські лічі, плід лонган містить тверде темно-червоне або чорне насіння. Лонган росте гронами на вічнозелених деревах, висота яких може досягати від 10 до 20 метрів.
Сезон урожаю: червень-серпень. Лонган росте переважно у північних районах Таїланду, у містечку Чіанг Маї та Ламфун.

Батьківщиною Лонга є або землі на захід від Бірми, або зона походження літчі в Китаї. Саме у цих регіонах вони вирощуються у великих масштабах. Лонган має ще одну назву - "longyan" - яка по-китайськи означає "око дракона". Вважається, що лонган спочатку вирощували у південній Індії та на острові Шрі-Ланка.

Лонган продають як виноград, гронами. Шкірка стиглого фрукта має бути щільною, тріщини шкірки неприпустимі. Зрілішим вважається не той лонган, який щойно зірвали з дерева, а той, який вже трохи полежав на прилавку магазинів. Пробуйте лонган перед покупкою, оскільки плоди бувають солодші або навпаки кисліші.

Разом із цим товаром купують: