Шаосинськая рисове - одне з найзнаменитіших видів традиційного китайського рисового, зробленого з рису.
Широко застосовується як напій, так і в приготуванні страв в китайській кулінарії.
Цінителі китайської кухні знають, що таке Shaoxing Cooking Wine. Складно сказати, для приготування яких китайських страв не використовується це знамените кулінарне рисове шаосинськая вино. Шаосинськая вино додасть будь-якої страви тонкий букет смаків і додасть особливий аромат в апетитну палітру запахів китайських страв. Це кулінарне рисове вино ідеально для приготування м'яса по азіатським рецептурами. У ньому маринують, тушкують, обсмажують, з ним готують салатні заправки і всілякі соуси. Шаосін - один з базових інгредієнтів китайської кухні. Замінити його на будь-якої аналог, не змінивши в корені смак страви, неможливо. Шаосинськая вино має дуже насичений аромат і витрачається в дуже невеликих дозах. Наприклад, для приготування яловичини в устричному соусі на 2-3 порції страви витрачається всього 1 столова ложка шаосинськая вина.