БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1500 ГРН

Китайська суміш спецій "5 спецій", 454 г

750 грн
Китайська суміш спецій "5 спецій", 454 гКитайська суміш спецій "5 спецій", 454 гКитайська суміш спецій "5 спецій", 454 г

5 китайських спецій - це одна з древніх пряних сумішей, відома також під назвою "усянмянь". Тисячолітня китайська кулінарія віддає перевагу швидкому приготуванню та прагне зберегти первісний смак кожного продукту.
Китайська суміш 5 спецій використовується практично у всіх стравах китайської, тайської, в'єтнамської, малайської та індонезійської кухні. Без цієї суміші неможливо приготувати качку по-пекінськи, багато страв зі свинини, яловичини, птиці, овочів та морепродуктів. Є обов'язковим атрибутом будь-якого китайського ресторану.
У китайській кулінарії 5 китайських спецій позначає суміш приправ: солодкого кропу, гвоздики та кориці, а також із зірок анісу та горошин сичуаньського перцю. Ця суміш уособлює баланс п'яти основних смакових відчуттів – солодке, кисле, гірке, гостре та солоне.
Баланс 5 смаків заснований на філософії інь-янь і створює правильне поєднання протилежностей в ароматах і смаку страв, що готуються. Точно не відомо, чи спеціально китайці намагалися знайти порошок, що охоплює всі п'ять елементів, чи кухар випадково натрапив на цю специфічну комбінацію спецій. Але зрозуміло, що ця приправа здатна оживити саму прісну страву. Для китайців 5 спецій – універсальна приправа. Застосовувати її можуть скрізь, до десертів (при цьому в суміші трохи змінюють склад, і замість перцю кладуть імбир).
Звичайно, в наші дні певна комбінація спецій, що використовуються, щоб скласти порошок із п'ятьма спеціями, змінилася. Фактично деякі марки могли більш точно бути марковані "порошок з сімома спеціями", оскільки вони містять сім компонентів. Однак, Ви також знайдете порошок з п'ятьма спеціями, зробленим з касією, імбиром, мускатним горіхом, і навіть лакричником.
Китайська приправа 5 спеції, склад:
Солодка приправа 5 спецій: кріп, бадьян, гвоздика, кориця, уральська солодка. Усі компоненти беруться у рівних частинах, лише корицю можна брати у подвійній кількості.
Гостра приправа 5 спецій: японський перець (хуацзе), бадьян, гвоздика (головки без ніжок), кориця, фенхель. Усі компоненти повинні бути у вигляді порошку та взяті в рівних частинах.
Обидва варіанти китайської суміші позбавлені пекучості. Китайську суміш додають у страви з м'яса (баранини, свинини, яловичини) і особливо - з свійської птиці (наприклад, у качку по-пекінськи), яким вона надає специфічний, трохи солодкуватий смак.
Хороша ця суміш для присмачування гарячих фруктових страв і кондитерських виробів, а також страв з молюсків.
Порошок п'яти спецій часто додається в масло для смаження овочів або м'яса китайською. М'ясо покривається кукурудзяним крохмалем та порошком п'яти спецій та смажиться. Порошок часто входить до складу маринадів для смаження м'яса. Т.к. суміш дуже ароматна, її треба використовувати з обережністю.
Суміш 5 спецій бажано робити самостійно одразу перед використанням, подрібнивши інгредієнти у ступці. Якщо ж ви купуєте готову суміш, беріть її невелику кількість. Зберігати суміш слід у скляній банці, що герметично закривається, в темному місці - готова суміш швидко видихається.

Разом із цим товаром купують: