Вишукана та витончена японська кухня, багата на диво смачними та корисними стравами, приготованими на основі риби та морепродуктів, зараз користується величезною популярністю у всьому світі. Одна з найцікавіших та найпримітніших страв носить назвою темпуру. Вірніше, це навіть не певна страва, а ціла категорія страв, яка включає в себе шматочки риби, морських продуктів або овочів, які згодом обсмажують у фритюрі. Смак таких страв чудово підкреслюють специфічними соусами, які є досить різноманітними.
Як бачите, для виготовлення темури можуть бути використані різні продукти харчування. Однією з найвідоміших і найпопулярніших різновидів цієї страви є ебі темпура - страва, основу якої складають свіжі креветки. Серед інших інгредієнтів – обсмажена в клярі спаржа, цвітна капуста, солодкий перець та деякі інші овочі, солодкі фрукти, а також риба та морепродукти. М'ясо з цією метою використовується набагато рідше.
Один із найважливіших моментів у процесі приготування темури – це приготування кляру. Його головними інгредієнтами є курячі яйця, борошно та холодна вода. При цьому консистенція кляру повинна вийти майже такою самою, як консистенція негустої сметани, але набагато легшою і насиченою повітряними бульбашками. Для того, щоб досягти такого ефекту, всі інгредієнти кляру не можна занадто інтенсивно змішувати і збивати - достатньо лише з'єднати їх між собою і злегка розмішати за допомогою лопатки.
Для приготування клялу для темпури слід використовувати особливий вид борошна, який має однойменну назву – темпуру. При обсмажуванні страви у фритюрі таке борошно сприяє утворенню апетитної та красивої хрусткої скоринки. Нині борошно темпура представлена у японських магазинах і супермаркетах, а й у наших вітчизняних. Складається мука темура з пшеничного борошна, яєчного порошку, крохмалю, а також спеціального харчового розпушувача. Крім основних компонентів іноді додають рисове або кукурудзяне борошно, сіль, перець, а також сушений часник - завдяки всім цим інгредієнтам виходить набагато більший, повітряний і смачний кляр.
Кляр готувати дуже легко та просто! Для цього до борошна темпури необхідно додати певну кількість холодної води, а також одне куряче яйце. Після того, як ці компоненти будуть акуратно перемішані, слід вмочити в кляр заздалегідь підготовлені шматочки риби та морепродуктів, а також фруктів або овочів, вибраних на індивідуальний розсуд.
Обмокнуті в кляр перелічені продукти слід відразу ж опустити в гарячу рослинну олію (при цьому її має бути багато) і смажити доти, доки зверху не з'явиться рум'яна і апетитна хрумка скоринка. До речі, на думку самих японців, найкраще, спочатку приготувати з кляру хрумку скоринку, а сам продукт, який у ньому готується, не сильно нагрівати.
Під час обсмажування масло не повинно вбиратися в ні в кляр, ні в продукти, що містяться в ньому - тому до вибору температури необхідно поставитися дуже уважно. Так тільки все підсмажиться, слід викласти готові шматочки на спеціальну паперову серветку - це дозволить позбавитися надлишків жиру, адже темпура, приготовлена за всіма правилами, має бути повністю знежиреною.
Купити ж муку "TEMPURA" можна у нас на сайті в розділі Рис і всі з Риса за найвигіднішими цінами. Смачного!