БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1500 ГРН

Як приготувати темпуру

Як приготувати темпуру

Вишукана та витончена японська кухня, багата на диво смачними та корисними стравами, приготованими на основі риби та морепродуктів, зараз користується величезною популярністю у всьому світі. Одна з найцікавіших та найпримітніших страв носить назвою темпуру. Вірніше, це навіть не певна страва, а ціла категорія страв, яка включає в себе шматочки риби, морських продуктів або овочів, які згодом обсмажують у фритюрі. Смак таких страв чудово підкреслюють специфічними соусами, які є досить різноманітними.

Як бачите, для виготовлення темури можуть бути використані різні продукти харчування. Однією з найвідоміших і найпопулярніших різновидів цієї страви є ебі темпура - страва, основу якої складають свіжі креветки. Серед інших інгредієнтів – обсмажена в клярі спаржа, цвітна капуста, солодкий перець та деякі інші овочі, солодкі фрукти, а також риба та морепродукти. М'ясо з цією метою використовується набагато рідше.

Один із найважливіших моментів у процесі приготування темури – це приготування кляру. Його головними інгредієнтами є курячі яйця, борошно та холодна вода. При цьому консистенція кляру повинна вийти майже такою самою, як консистенція негустої сметани, але набагато легшою і насиченою повітряними бульбашками. Для того, щоб досягти такого ефекту, всі інгредієнти кляру не можна занадто інтенсивно змішувати і збивати - достатньо лише з'єднати їх між собою і злегка розмішати за допомогою лопатки.

Для приготування клялу для темпури слід використовувати особливий вид борошна, який має однойменну назву – темпуру. При обсмажуванні страви у фритюрі таке борошно сприяє утворенню апетитної та красивої хрусткої скоринки. Нині борошно темпура представлена ​​у японських магазинах і супермаркетах, а й у наших вітчизняних. Складається мука темура з пшеничного борошна, яєчного порошку, крохмалю, а також спеціального харчового розпушувача. Крім основних компонентів іноді додають рисове або кукурудзяне борошно, сіль, перець, а також сушений часник - завдяки всім цим інгредієнтам виходить набагато більший, повітряний і смачний кляр.

Кляр готувати дуже легко та просто! Для цього до борошна темпури необхідно додати певну кількість холодної води, а також одне куряче яйце. Після того, як ці компоненти будуть акуратно перемішані, слід вмочити в кляр заздалегідь підготовлені шматочки риби та морепродуктів, а також фруктів або овочів, вибраних на індивідуальний розсуд.

Обмокнуті в кляр перелічені продукти слід відразу ж опустити в гарячу рослинну олію (при цьому її має бути багато) і смажити доти, доки зверху не з'явиться рум'яна і апетитна хрумка скоринка. До речі, на думку самих японців, найкраще, спочатку приготувати з кляру хрумку скоринку, а сам продукт, який у ньому готується, не сильно нагрівати.

Під час обсмажування масло не повинно вбиратися в ні в кляр, ні в продукти, що містяться в ньому - тому до вибору температури необхідно поставитися дуже уважно. Так тільки все підсмажиться, слід викласти готові шматочки на спеціальну паперову серветку - це дозволить позбавитися надлишків жиру, адже темпура, приготовлена ​​за всіма правилами, має бути повністю знежиреною.

Купити ж муку "TEMPURA" можна у нас на сайті в розділі Рис і всі з Риса за найвигіднішими цінами. Смачного!