БЕЗКОШТОВНА ДОСТАВКА ПРИ ЗАМОВЛЕННІ ВІД 1500 ГРН

9 порад як мити продукти та проводити дезінфекцію

9 порад як мити продукти та проводити дезінфекцію

Як відомо, коронавірус може зберігатися на різних поверхнях певну кількість часу. Найдовше вірус зберігає свою активність на пластиці та нержавіючій сталі (до 72 годин), на картоні 24 години, на мідних поверхнях до 8 годин. Тому так важливо під час епідемії не торкатися руками обличчя, особливо очей, носа та рота. Дотримання певних запобіжних заходів допоможе захистити себе від ризику зараження.

Вірусологи нагадують про те, що щоб не наражати себе на небезпеку, після того як ви сходили за покупками, обробляти потрібно не тільки руки, але і все, що ви принесли з собою в будинок з вулиці.

Рекомендуємо дотримуватися кількох простих правил, які можуть захистити вас:

  • Діставайте куплені продукти на столику в коридорі, не несіть їх на кухню.
  • Для покупок використовуйте сумку, яку варто відразу прати.
  • Викиньте непотрібну паперову або пластикову упаковку з покупок у відро для сміття з кришкою. Вміст упаковок одразу пересипайте у ємності для зберігання.
  • Деяку упаковку (наприклад, скляні або бляшанки) можна протерти дезінфікуючим засобом, перш ніж відкрити або поставити на полицю. Мийте водою з милом також продукти в герметичних упаковках, після чого витріть їх.
  • Якщо ви принесли з магазину невпаковані продукти (наприклад, фрукти або овочі), помийте їх зі звичайним милом під проточною водою. Причому мийте продукти також ретельно, як ви миєте руки, а не задовольняйтеся лише швидким ополіскуванням.
  • Фрукти та овочі після миття помістіть у друшляк і обдайте окропом, після чого швидко поставте під струмінь холодної води. Так ви збережете всі корисні речовини і при цьому їх можна буде безпечно вжити в сирому вигляді.
  • Якщо ви купили хліб або випічку без упаковки або в негерметичному впакуванні злегка обсмажте виріб над газовим пальником або відправте в розігріту духовку на кілька хвилин.
  • Купуючи яйця, варто пам'ятати про безпеку. Промийте куплені яйця содовим розчином, потім проточною водою, після чого обтріть серветкою.
  • Якщо ви купуєте продукти тривалого зберігання, які не збираєтеся використовувати відразу ж, залиште їх на кілька днів в окремій шафі, наприклад, у передпокої. Робіть так після кожної подібної покупки.

Також варто нагадати про правила гігієни харчування, яких, до речі, варто дотримуватися не лише в період епідемії:

  • Ретельно мийте руки перед їжею та приготуванням їжі протягом не менше 20 секунд, а також навчіть своїх дітей робити також.
  • Завжди використовуйте різні дошки для оброблення сирого м'яса та риби.
  • Дотримуйтесь рекомендованого теплового режиму під час приготування їжі.
  • Зберігайте продукти, що швидко псуються, в холодильнику або в замороженому вигляді, а також слідкуйте за терміном придатності продуктів.
  • Відразу ж утилізуйте упаковку та харчові відходи, щоб не накопичувати сміття.
  • Завжди користуйтеся чистим посудом.
  • При замовленні готових страв із ресторану або кафе, заздалегідь уточніть спосіб упаковки вашого замовлення, чи буде забезпечена його герметичність. Вважайте за краще замовляти ті страви, які перед вживанням можна додатково піддати термічній обробці в духовці або мікрохвильовій печі. Після отримання замовлення ретельно обробіть антисептиком упаковки, потім перекладіть їжу в чистий домашній посуд, а упаковки утилізуйте.

Також перед тим, як йти за покупками, витратите трохи часу і складіть список того, що вам необхідно купити. Так ви скоротите до мінімуму час вашого перебування у магазині. Також намагайтеся робити покупки про запас, щоб якомога рідше відвідувати людні місця.

В умовах карантину у нас усіх стало трохи більше вільного часу, який можна мудро витратити на те, щоб зробити вашу оселю і, зокрема кухню, безпечним місцем.

Будьте здорові!